company logo

Κανταΐφι με άνθος αραβοσίτου

Κανταΐφι με άνθος αραβοσίτου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 50 γρ. βούτυρο

 

ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 195 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. νερό

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου
  • 350 ml γάλα
  • σοκολάτα υγείας (προαιρετικά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και απλώνουμε καλά το φύλλο κανταϊφι. Του δίνουμε «αέρα». Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και με την βοήθεια ενός πινέλου, βουτυρώνουμε και το βρέχουμε με λίγο νερό, για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 160ο C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, δίνοντας μία βράση στο νερό με την ζάχαρη.

Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο καυτό, του αδειάζουμε το σιρόπι χλιαρό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 4 μπολ και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.

Μπορούμε αν θέλω να τρίψουμε και λίγη σοκολάτα υγείας.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 1 ώρα

Χρόνος μαγειρέματος   : 30 λεπτά

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...