
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1 μπούτι κατσικίσιο 1.200 γρ. (κομμένο σε 4 κομμάτια)
- 1 κιλό φασολάκια
- Αλάτι – πιπέρι
- 500 γρ.ντοματάκια
- ¾ του ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
Αφαιρούμε τις άκρες των φασολιών και τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 αν είναι πολύ μεγάλα. Βάζουμε σε ένα ταψί τα πράσινα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματάκια και τέλος το κρέας. Περιχύνουμε με λάδι. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το κρέας να ροδοκοκκινίσει.
(10-15 λεπτά περίπου)
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 45 λεπτά
Μικρά μυστικά:
Πρώτον, για να μην έχει έντονο άρωμα το κατσικάκι, προτού το μαγειρέψουμε το καλύπτουμε για τουλάχιστον μία ώρα με φύλλα λεμονιού.
Και δεύτερον, εφόσον χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φασολάκια, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τα πλατιά. Επίσης μπορούμε να εμπλουτίσουμε την συνταγή μας με χάντρες κατεψυγμένες.
Προσοχή, δεν αποψύχουμε τα φασολάκια και τις χάντρες, απλώς παρατείνουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
Τελευταία άρθρα

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...

«Παρενέργειες» εμβολίου κατά της COVID-19: Ποια συμπληρώματα διατροφής ελαχιστοποιούν έως και μηδενίζουν τις αντιδράσεις
Οι μελέτες δείχνουν ότι έως και επτά στους δέκα ανθρώπους...

Ενεργειακά ποτά: Γιατί δεν είναι κατάλληλα για τα παιδιά και γιατί να τα αποφεύγουν οι έφηβοι;
Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν χρειάζονται ενεργειακά ποτά...