- Ημερομηνία:10/12/2015
- Κατηγορίες:Συνταγες Κέικ & Μπισκότα
Υλικά
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. ταχίνι με κακάο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/4 φλ. κονιάκ ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. σταφίδες
½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό. Βάζουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλα και με σύρμα δουλεύουμε πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλουμε το βάζουμε και στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι. Απαλά ανακατεύουμε. Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε. Γεμίζουμε κάθε φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στιςαντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία. Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνεται το κέικ.
Σημείωση: Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Κέικ-σταφίδας-με-σπορέλαιο-1
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...