company logo

Κορμός Χαλβά

Κορμός Χαλβά

ΥΛΙΚΑ (Για 2 φόρμες του μισού κιλού):

500 gr σοκολάτα κουβερτούρα

450 gr Μακεδονικό Ταχίνι

50 gr  Παρθένο Σησαμέλαιο

100 gr ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι  Αιγίνης

200 gr Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους

φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λειώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε και τη φλούδα πορτοκάλι.

Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγη σοκολάτα. Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και πάλι  χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει  η φόρμα.

Όταν ο κορμός κρυώσει, τον  κόβουμε σε φέτες.

 

* Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε  τις φέτες του κορμού καριοκάκια

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...