company logo

Κοτόπιτα με ανθότυρο και αρωματικά

Κοτόπιτα με ανθότυρο και αρωματικά

Υλικά

  • 500 γρ. αφράτη ζύμη (έτοιμη ή σπιτική) ανοιγμένη σε 2 φύλλα χοντρά
  • 500 γρ. ψαχνό από βραστό ή ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
  • 100 γρ. ροκφόρ λιωμένα με πιρούνι
  • 3 κουταλιές της σούπας αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνηθο και τσάιβ)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μόλις τα κρεμμυδάκια κρυώσουν τα ρίχνουμε σε μπολ.

Τους προσθέτοουμε το κοτόπουλο, το ανθότυρο, το ροκφόρ και τα αρωματικά χόρτα. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πιπέρι περιχύνουμε με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε το ένα φύλλο ζύμης σε μακρόστενη φόρμα ή ταψί ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε την πίτα 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσει καλά.

Για να φτιάξουμε σπιτική αφράτη ζύμη θα χρειαστούμε 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γρ. βούτυρο, 150 γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 αυγό. Ζυμώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό καθώς και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’ λεπτά και την ανοίγουμε σε 2 φύλλα.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...