company logo

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασί

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασί

Υλικά

  • φιλέτα κοτόπουλου: 1 κιλό (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε μπουκιές
  • μανιτάρια: 300 γρ. κομμένα σε φετάκια
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρασί: 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού
  • ντομάτες: 4 φρέσκιες, ώριμες
  • ντοματάκια κονσέρβας: 300 γρ. ψιλοκομμένα
  • θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη: λίγη
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ρύζι βρασμένο: για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου αφού τις αλατοπιπερώσουμε. Βγάζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις μαλακώσουν, ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί.

Στο μεταξύ, πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια κονσέρβας και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και πάλι αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 50’ - 55’ και προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πιλάφι.