company logo

Κοτόπουλο με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες

Υλικά

  • μπάμιες: 600 γρ.
  • κοτόπουλο: 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • ντομάτες: 6 ώριμες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους
  • ντοματάκια κονσέρβας: 200 γρ.
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
  • κρασί: 250 ml, λευκό, ξηρό
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ξίδι: 2-3 κουταλιές

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Στη συνέχεια το βγάζουμε σε πιατέλα ενώ στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30’.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι. Τις ζεματίζουμε για 5’, τις στραγγίζουμε, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις αφήνουμε 10’ και μετά τις αραδιάζουμε πάνω από το κοτόπουλο. Μ’ ένα κουτάλι, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20’ ακόμη.