company logo

Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
  • Ημερομηνία:11/02/2013
  • Κατηγορίες:

Υλικά για 4 άτομα

 

  • 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (4 τεμάχια)
  • 1 φρέσκο ανανά καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. cottage cheese
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα θρυμματισμένη)
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι μαύρο
  • 2 γρ. πάπρικα
  • 4 γρ. κάρυ

Για μαρινάδα

 

  • 150 ml χυμός πορτοκάλι
  • 150 ml χυμός λεμονιού
  • 150 ml χυμός γκρέϊπ- φρούτ

Για την κρούστα

 

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα ξεκοκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου για σνίτσελ.

Τα κλείνουμε καλά μέσα σε διπλή σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς της μαρινάδας για 6 ώρες στο ψυγείο.

Τα ανακινούμε καλά κάθε δύο ώρες.

Ανακατεύουμε μετά σε ένα μπολάκι το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά μου.

Πασπαλίζουμε με αυτά καλά τα μπουτάκια και από τις δύο μεριές.

Τα γεμίζουμε με τον ψιλοκομμένο ανανά, το cottage cheese, τα φιστίκια και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.

Σε ένα σκεύος ξεχωριστά, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα.

Περνάμε τα μπουτάκια μέσα από την κρούστα, πιέζοντάς τα και με το χέρι για να κάτσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 40 λεπτά.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 6 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος   : 40 λεπτά

 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ περίπου 490 Kcal

 

Μια γευστικότατη συνταγή που μας δίνει μόλις 110 mgr χοληστερόλης ανά μερίδα (Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης χοληστερόλης για υγιείς ενήλικες, είναι λιγότερη από 300 mgr). Επιπρόσθετα τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών στερολών, φυσικών ουσιών που σε υψηλά ποσά συνεισφέρουν στο να απορροφά ο οργανισμός μας λιγότερη χοληστερόλη. Όταν μετράμε τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης μας, αυτά αντικατοπτρίζουν τη χοληστερόλη που ο οργανισμός μας παράγει και τη χοληστερόλη που παίρνουμε από την τροφή. Το σημαντικότερο κλάσμα της χοληστερόλης που μετράμε, προέρχεται από την ενδογενή παραγωγή του οργανισμού. Η μειωμένη κατανάλωση κορεσμένων (λίπος γαλακτοκομικών, λίπος κόκκινου κρέατος) και trans (τηγανητές πατάτες, κάποια είδη μπισκότων, ντόνατς) λιπαρών, καθώς και η τακτική άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα, βοηθούν τον οργανισμό μας στην ισορροπημένη παραγωγή και μεταφορά χοληστερόλης.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...