company logo

Κους κους με πράσινο τσάι μαϊντανό και δυόσμο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Κους κους με πράσινο τσάι μαϊντανό και δυόσμο από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή
  • Ημερομηνία:10/04/2014
  • Κατηγορίες:

Υλικά

  • 500γρ. κους-κους
  • 300ml πράσινο τσάι
  • 5γρ. αλάτι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι μέντα
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε φέτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζω το πράσινο τσάι με το αλάτι. Μόλις βράση αδειάζω μέσα το κους-κους. Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζω με το καπάκι της και αφήνω το κους-κους εκτός φωτιάς να ψηθεί μόνο του σιγά-σιγά.

Εντωμεταξύ πλένω πολύ καλά το μαϊντανό, τον δυόσμο και την μέντα και τα ψιλοκόβω όσο μπορώ περισσότερο με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με την βοήθεια του μίξερ μου. Αδειάζω το κους-κους σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύω με τα μυρωδικά μου και αφήνω να μαριναριστεί σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σερβίρω ανακατεύοντας την αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα στο κους-κους ή το κους- κους απλωμένο πάνω σε φέτες αποφλοιωμένης ντομάτας.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...