company logo

Κυτταρίτιδα: Η φύση προσφέρει τα όπλα της ενάντια στο Νο1 αισθητικό πρόβλημα στις γυναίκες

Κυτταρίτιδα: Η φύση προσφέρει τα όπλα της ενάντια στο Νο1 αισθητικό πρόβλημα στις γυναίκες

Ένα από τα συχνότερα σε εμφάνιση, προβλήματα της γυναικείας αισθητικής, αποτελεί σίγουρα η κυτταρίτιδα. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αποτελεί την έκφραση τριών βασικών καταστάσεων, που συνήθως συνυπάρχουν και είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος, η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού και βέβαια η τοπική, έντονη διόγκωση των λιποκυττάρων. Το αισθητικό αποτέλεσμα της συνύπαρξης των ανωτέρω καταστάσεων, είναι η χαρακτηριστική «φλούδα πορτοκαλιού», ενώ πρέπει να τονισθεί πως υπάρχουν μορφές κυτταρίτιδας, με σημαντικότερη την οιδηματώδη μορφή της.

Η υγεία και η καλή λειτουργία του συνδετικού ιστού αλλά και των μικρών αγγείων, άπτεται της παροχής θρεπτικών συστατικών, που είτε προάγουν την ελαστικότητα του συνδετικού ιστού, είτε βελτιώνουν τα τοιχώματα των μικρών αγγείων. Παράλληλα  μια ισορροπημένηδιατροφή, συμβάλλει στη μείωση του λιπώδους ιστού, με ταυτόχρονο θετικό αντίκρισμα στην αισθητική αναβάθμιση της ποιότητας του δέρματος.

Εστιάζοντας στα ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά, που πλειάδα ερευνών τεκμηριώνει ως αρωγούς για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, πρέπει να αναφερθούμε τόσο σε συγκεκριμένες βιταμίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα, όσο και σε εξειδικευμένα φυτικά εκχυλίσματα.

Η βιταμίνη Ε, γνωστή και ως τοκοφερόλη,έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, γεγονός σημαντικότατο σε περιπτώσεις που επιδιώκεται αισθητική βελτίωση της υφής του δέρματος.Ας δούμε όμως με μια πιο εκτενή ματιά και ένα ιδιαίτερο φυτικό εκχύλισμα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της κυτταρίτιδας και είναι αυτό από το φυτό centella asiatica.

Η Centella φαίνεται πως έχει τη δυναμική να προάγει την ακεραιότητα του συνδετικού ιστού, να συμπεριφέρεται αντιοξειδωτικά και να βελτιώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων. Τυχαιοποιημένη, πολυκεντρική μελέτη σε ασθενείς με φλεβική ανεπάρκεια,  των  Pointel et al που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο Angiology, επιβεβαίωσε την αξία του θεραπευτικού αυτού φυτού.

Παράλληλα άλλη μελέτη των Arpaia et al, έδειξε πως η Centella Asiatica μειώνει τα επίπεδα ενζύμων που διασπούν ένα από τα βασικά συστατικά που ενεπλέκονται στην υγεία των αγγειακών τοιχωμάτων, τους μουκοπολυσακχαρίτες.

Η Centella Asiatica έχει χορηγηθεί και τοπικά-επιδερμικά ως εκχύλισμα, σε ασθενείς με κιρσούς, δίνοντας και πάλι θετικά αποτελέσματα.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Το Diettv προτείνει:

Gotu Kola Aerial Extract της Solgar


Το Gotu Kola Aerial Extract (Centella asiatica) της Solgar είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής υψηλής ισχύος, το οποίο περιέχει 100% αγνά φυτικά εκχυλίσματα. Το  Gotu Kola Aerial Extract συμβάλλει στην κινητοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω άκρα, στην ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, ενώ μπορεί να λειτουργήσει κατά της κατακράτησης των υγρών από το σώμα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στη ρύθμιση της κυτταρίτιδας στην περιοχή των γοφών και των μηρών και βελτιώνοντας την ανεπιθύμητη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

 

Παράγεται, συσκευάζεται στις ΗΠΑ – εισάγεται μέσω Μεγάλης Βρετανίας

Διανέμεται από την ΙSOPLUS A.E.

τηλ: 210 9579 707

www.healthyme.gr

www.facebook.com/healthyme.gr

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...