
- Ημερομηνία:13/12/2013
- Κατηγορίες:
Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, φαίνεται να μετριάζουν την συσσώρευση λίπους σε περιόδους υπερσίτισης και αντίστοιχα να επιταχύνουν την αποδόμηση λίπους, κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής σίτισης.
Πέρα όμως από το ασβέστιο σαν μεμονωμένο συστατικό, τα γαλακτοκομικά φαίνεται να έχουν ισχυρότερη θετική επίδραση στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Κιαυτό γιατί εμπεριέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που «συνεργάζονται» με το ασβέστιο στα μονοπάτια της λιπόλυσης, όπως αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ACE), αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας (BCAA) και άλλα βιοενεργά συστατικά της πρωτεΐνης του ορού γάλακτος.
Να τονισθεί ότι οι μελέτες μιλούν πάντα για τη θετική επίδραση γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.
Σε περιόδους προσπάθειας για απώλεια βάρους :
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ |
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ
|
Χοιρινό, μοσχάρι, κατσίκι, αρνί |
Κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι |
Πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα |
Χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά |
Σκληρά τυριά (φέτα, κίτρινα)
|
Κατίκι Δομοκού, τυρί τύπου cottage, κίτρινα χαμηλά σε λιπαρά |
Γλυκά που περιέχουν κρέμα ή σοκολάτα |
Μέλι, γλυκό κουταλιού, παγωτά light |
Αλκοολούχα |
Ανθρακούχο νερό, παγωμένο τσάι |
Μαγιονέζα και ζωικές σάλτσες |
Σως γιαουρτιού, ξίδι, λεμόνι ή light μαγιονέζα |
Τηγανητά, τσιγαριστά |
Βραστά, ψητά, στον ατμό |
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...