
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 100 γρ.ζάχαρη
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 ml νερό
Για το γαρνίρισμα:
- 200 γρ.καρυδόψιχα
- 50 γρ.κανέλα τριμμένη
Για το σιρόπι:
- 100 ml νερό
- 200 γρ.ζάχαρη
- 60 γρ.μέλι
- 3 ξυλάκια κανέλα
- 1 λίτρο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καταρχάς φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα μαζί τα υλικά. Αφού πάρουν την πρώτη βράση, τα αφήνουμε για ακόμη 10-12 λεπτά.
Τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και τα ζυμώνουμε για 2 λεπτά περίπου. Κατόπιν, αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί σε ένα μπολ για ½ ώρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο καλαμποκέλαιο να ζεσταθεί. Εν συνεχεία, με 2 κουτάλια φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις ρίχνουμε στο λάδι. Γυρίζουμε τους λουκουμάδες αρκετές φορές από όλες τις πλευρές. Έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τέλος, τους περιχύνουμε με το σιρόπι και τους πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 με 45 λεπτά
Μικρά μυστικά:
Εφόσον θέλουμε οι λουκουμάδες μας να έχουν τρύπα στη μέση και δεν έχουμε το μαγικό μηχάνημα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σακούλα του κορνέ με το μεγάλο σιδερένιο άνοιγμα. Αφήνουμε να μπει λίγο η μύτη του κορνέ μέσα στο λάδι και πατάμε. Με αυτό τον τρόπο έχουμε λαχταριστούς λουκουμάδες με μια ωραία τρύπα στη μέση.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...