company logo

Μαρία Ι. Ρίτσου

Μαρία Ι. Ρίτσου

Η Μαρία Ρίτσου είναι πτυχιούχος του τμήματος της "Διατροφής και Διαιτολογίας" του Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως διαιτολόγος σε γυμναστήρια και κέντρα αδυνατίσματος και από το 2014 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Διαιτολογικό Γραφείο που διατηρεί στην περιοχή του Ζωγράφου. 

Ασχολείται και με την ενήλικη και παιδική παχυσαρκία, παρακολουθόντας τα τελευταλια επιστημονικά δεδομένα και αρθρογραφόντας για αυτά. 

Είναι μέλος του Espen (European Society of Clinical Nutrition), του Grespen (Αντιπρόσωπος του Espen στην Ελλάδα), του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και της Ελληνικής Ιατρικής εταιρείας παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ). Τέλος έχει έντονη εθελοντική συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες και προγράμματα και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων.

Τελευταία άρθρα

Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?
Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό από την επιτραπέζια ζάχαρη... 

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...