company logo

Μαστίχα Χίου και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας

Μαστίχα Χίου και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας

Προσπαθώ να υποστηρίζω τα ελληνικά προϊόντα και ένα από αυτά είναι η Μαστίχα Χίου, που ακούω ότι επιλέγουν σε όλον τον κόσμο για θεραπευτικούς σκοπούς, Μπορείτε να μου δώσετε έγκυρες πληροφορίες για τις χρήσεις της Μαστίχας Χϊου και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

 

Πράγματι, η μαστίχα Χίου είναι ένα ελληνικό τρόφιμο, με φήμη παγκοσμίων διαστάσεων. Από πολλούς θεωρείται πανάκεια. Είναι ένα μοναδικό τρόφιμο που παράγεται στην νότια πλευρά της Χίου.

Επίσης είναι αλήθεια ότι, σύμφωνα με μελέτες, η μαστίχα Χίου μπορεί να εξυπηρετήσει την υγεία σας. Αρχικά θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την υψηλή περιεκτικότητα της σε πολυφαινόλες, ορισμένα συστατικά με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Χάρη σε αυτά, συμβάλλει στην μείωση της οξείδωσης της κακής χοληστερίνης, του βασικού δηλαδή παράγοντα για την δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας.

Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο της μαστίχας έχει αντιμικροβιακή δράση έναντι συγκεκριμένων και αρκετά επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών που φαίνεται να βάλλουν κυρίως το στομάχι και το έντερο. Επίσης εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα, η μαστίχα Χίου μπορεί να σας βοηθήσει με ποικίλους τρόπους. Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, η καθημερινή κατανάλωση της φαίνεται να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση φλεγμονών του στομάχου και του έλκους του δωδεκαδακτύλου. Πρόσφατες έρευνες μάλιστα έδειξαν ότι το μαστιχέλαιο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει πολύ σύντομα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Τέλος, η χρήση της μαστίχας μπορεί να μπορεί να προλάβει την τερηδόνα και τις περιοδοντικές παθήσεις και να αντιμετωπίσει την ξηροστομία.

Πράγματι λοιπόν μπορούμε να παρομοιάσουμε την μαστίχα Χίου με πανάκεια για κάθε τι μπορεί να απασχολήσει τον γαστρεντερικό σωλήνα, από το στόμα, μέχρι και το έντερο . 

 

Γιάννης Χρύσου

Κλινικός διατροφολόγος-διαιτολόγος

Επιστημονικός συνεργάτης Diet TV 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...