- Ημερομηνία:31/07/2015
- Κατηγορίες:Αξίζει να κλικαρετε Το Diettv προτείνει Τρόφιμα Υγεία
Τελευταίες έρευνες αναφέρουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου.
Ιδρύματα και φορείς όπως η Mayo Clinic , η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία ( ACS ) και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο ( AICR ) , προτρέπουν τον κόσμο να προσθέσει στη διατροφή του περισσότερα φρούτα και λαχανικά . Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΑCS υποδεικνύουν ότι πρέπει να καταναλώνονται πέντε ή περισσότερες μερίδες την ημέρα, ενώ το AICR έχει θέσει ως στόχους τα 2-3 φλιτζάνια λαχανικά και 1 ½ φλιτζάνια φρούτων την ημέρα . Μια μερίδα , όπως ορίζεται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ , είναι ένα μέτριο φρούτο ή 1/2 φλιτζάνι βρασμένα ή ψιλοκομμένα λαχανικά ή 1 φλιτζάνι ωμά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Στη διατροφή, καλό είναι να περιλαμβάνονται:
- Σκούρα και πράσινα λαχανικά (σπανάκι, λάχανο).
- Βαθύ κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά (πορτοκάλια, γλυκοπατάτες).
- Κόκκινα , μπλε , μοβ και λευκά φρούτα και λαχανικά (μούρα, κουνουπίδι).
Μπορεί να είναι φρέσκα , κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης . Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε ολόκληρα φρούτα ή λαχανικά αντί για χυμούς (καθώς έτσι χάνεται μεγάλο ποσοστό ινών). Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν απαραίτητα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά ( φυτικής προέλευσης χημικές ουσίες ) που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από τις καρκινογόνες ουσίες.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...