company logo

Μελιτζάνες πιλάφι µε δυόσμο και γιαούρτι

Μελιτζάνες πιλάφι µε δυόσμο και γιαούρτι

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)

4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ.σ. δυόσμο; ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).

2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.

4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/μελιτζάνες-πιλάφι-ε-δυόσο-και-γιαούρτι

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...