
- Ημερομηνία:18/12/2013
- Κατηγορίες:
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμμωνία, το μπέικιν και την άχνη και τα δουλεύουμε με το σησαμέλαιο και το νερό σταδιακά, μέχρι να γίνει μια μέτρια και εύπλαστη ζύμη.
Φορμάρουμε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα για ανοιχτή τάρτα, σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας, τοποθετώντας από πάνω ρεβίθια ή φασόλια και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Βγάζουμε το χαρτί με τα φασόλια και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο σβηστό φούρνο για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα 3 μήλα, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τα σοτάρουμε σε τηγάνι με σησαμέλαιο, μια κουταλιά ζάχαρη και κανέλα, τα σβήνουμε με κονιάκ και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αφαιρούμε τα κομμάτια από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στην τάρτα. Από πάνω τρίβουμε το χαλβά, γεμίζοντας τα κενά της επιφάνειάς της.
Κόβουμε τα υπόλοιπα 2 μήλα σε λεπτές φέτες και με αυτά σκεπάζουμε επιμελώς την τάρτα.
Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε για 20-30 λεπτά με ανοιχτό το grill, έως ότου ροδίσουν και καραμελώσουν τα μήλα.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...