company logo

Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • μπαρμπούνια 12 μεγάλα
  • αλεύρι 3 -4 κουταλιές της σούπας
  • ελαιόλαδο 3/4 του φλιτζανιού
  • ντομάτες 1½ κιλό
  • ξίδι 4 κουταλιές της σούπας
  • ζάχαρη λίγη
  • σκόρδο 3-4 σκελίδες
  • δεντρολίβανο 1 κλαδάκι
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε από λέπια, βράγχια και εντόσθια τα μπαρμπούνια και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Φιλτράρουμε το λάδι στο οποίο τηγανίσαμε και το ρίχνουμε σε καθαρό τηγάνι.

Προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει (περίπου 40’). Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Τελευταία άρθρα

Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;
Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;

Η σεξουαλική μας διάθεση δεν ανεβαίνει πατώντας ένα κουμπί... 

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;
Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων... 

Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?
Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό από την επιτραπέζια ζάχαρη...