company logo

Μπουγάτσα με κρέμα και κρόκο Κοζάνης

Μπουγάτσα με κρέμα και κρόκο Κοζάνης

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αλάτι
  • 15 κλωστές κρόκο Κοζάνης για την κρέμα και λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο για την κρέμα και επιπλέον για τα φύλλα
  • 10 φύλλα κρούστας

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο και τα βράζουμε για 10', ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει ομοιογενής. Στο τέλος, πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα. Τα βουτυρώνουμε και τα διπλώνουμε στη μέση. Βάζουμε στο κέντρο δύο κουταλιές της σούπας κρέμα και διπλώνουμε ώστε να συγκρατήσουν την κρέμα στο εσωτερικό τους. Από πάνω αλείφουμε με λίγο βούτυρο. 

Τοποθετούμε τις μπουγάτσες σε ατομικά φορμάκια αλειμμένα με βούτυρο ή σε μεγάλο ταψί μακριά τη μία από την άλλη και της ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20'-25' μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Γαρνίρουμε με κλωστές κρόκου, που αν θέλουμε, τις καραμελώνετε ελαφρά με λίγη ζάχαρη.

Τελευταία άρθρα

Γιατί η δίαιτα Sirtfood  αποτελεί μια ακόμη «fad» diet
Γιατί η δίαιτα Sirtfood αποτελεί μια ακόμη «fad» diet

Είναι γεγονός πως η επιστήμη της διατροφής... 

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;
Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;

Είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα καλά για έναν ενήλικα; 

Στιγμιαίος καφέ και οφέλη  για την υγεία
Στιγμιαίος καφέ και οφέλη για την υγεία

O καφές αποτελεί ένα ρόφημα με πολύ έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον...