company logo

Μπουγάτσα με κρέμα και κρόκο Κοζάνης

Μπουγάτσα με κρέμα και κρόκο Κοζάνης

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αλάτι
  • 15 κλωστές κρόκο Κοζάνης για την κρέμα και λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο για την κρέμα και επιπλέον για τα φύλλα
  • 10 φύλλα κρούστας

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο και τα βράζουμε για 10', ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει ομοιογενής. Στο τέλος, πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα. Τα βουτυρώνουμε και τα διπλώνουμε στη μέση. Βάζουμε στο κέντρο δύο κουταλιές της σούπας κρέμα και διπλώνουμε ώστε να συγκρατήσουν την κρέμα στο εσωτερικό τους. Από πάνω αλείφουμε με λίγο βούτυρο. 

Τοποθετούμε τις μπουγάτσες σε ατομικά φορμάκια αλειμμένα με βούτυρο ή σε μεγάλο ταψί μακριά τη μία από την άλλη και της ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20'-25' μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Γαρνίρουμε με κλωστές κρόκου, που αν θέλουμε, τις καραμελώνετε ελαφρά με λίγη ζάχαρη.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...