- Ημερομηνία:17/03/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Κέικ & Μπισκότα
Υλικά
1/2 φλ. σπορέλαιο
3/4 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1/4 φλ. νερό 2 κ.σ κονιάκ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
1 κ. γ. κανέλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.σ σόδα μαγειρική
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
1 φλ. καρύδι ψιλοκομένο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Προσθέτουμε μέσα στα τα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε κουβερτούρα καρύδια, κράνμπερι και σταφίδες. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C αντιστάσεις για μια ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45' γιατί θα κάτσει ο όγκος του. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρεται δύσκολα. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...