- Ημερομηνία:30/11/2013
- Κατηγορίες:
Ο χαλκός εμπλέκεται ουσιαστικά στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτελεί τμήμα πολλών αντιοξειδωτικών ενζυμικών συστημάτων του μεταβολισμού μας και μαζί με τη βιταμίνη C παίρνουν μέρος στο σχηματισμό της ελαστίνης.
Έλλειψη χαλκού σχετίζεται με καρδιαγγειακά νοσήματα, απομετάλλωση οστών (γιαυτό και η νέα γενιά συμπληρωμάτων διατροφής για την οστεοπόρωση εμπεριέχει χαλκό) και πιθανόν αρθρίτιδα.
Συνιστώμενη ημερήσια δόση (ΣΗΔ) για τον χαλκό είναι τα 2 mg και πολύ καλές πηγές χαλκού είναι το συκώτι, τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και η σοκολάτα.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...