company logo

Ο χειρότερος τρόπος να ξεκινήσετε δίαιτα… και ο σωστός!

Ο χειρότερος τρόπος να ξεκινήσετε δίαιτα… και ο σωστός!

Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που σίγουρα παίρνετε ορθολογικά... Όμως, υπάρχουν και οι αποφάσεις για την απώλεια βάρους, που συνήθως παίρνονται σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά κατάσταση, που προκλήθηκε από έναν αγώνα πάλης με ένα παντελόνι που δεν σας χωράει πια. Αποτέλεσμα δάκρυα και κατάρα!

Η ειδικός Michelle Bridges λέει ότι οι γυναίκες όταν κάνουν μία σκέψη, όπως για παράδειγμα «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΒΑΡΟΣ!», σπάνια παίρνουν χρόνο για να κάνουν ένα πλάνο πριν περάσουν στη δράση. Αντ’ αυτού, αρχίζουν έναν «μαραθώνιο» αποκόβοντας ολόκληρες ομάδες τροφίμων από τη διατροφή τους και κάνοντας ένα απλό τζόκινγκ.

Ενώ μπορεί να ακούτε μία εσωτερική φωνή να σας λέει επιτακτικά ότι το αδυνάτισμα επείγει και δεν υπάρχει χρόνος να περιμένετε, η Bridges και άλλοι ειδικοί λένε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να υπάρξει μία ηρεμία... Η πρωτοποριακή ιδέα της Bridges «12 Εβδομάδες για τον Μετασχηματισμό του Σώματος», είναι να προετοιμάσει το μυαλό σας, το σώμα σας, τα ντουλάπια της κουζίνας σας, ακόμη και την οικογένειά σας για τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Η Bridges που αποκαλεί αυτό το διάστημα "εποχή πριν την απώλεια βάρους," υποστηρίζει ότι χρειάζονται 3 εβδομάδες για την προετοιμασία σας. Δε σημαίνει ότι περνώντας από αυτό το διάστημα δεν θα έχετε αποτελέσματα, μην ανησυχείτε για αυτό. «Έχω δει άτομα να χάνουν 3,5 κιλά κατά τα στάδια σχεδιασμού, επειδή οι αποφάσεις που παίρνουν είναι συνειδητές», λέει. Εφαρμόστε αυτό το βασικό χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη προγράμματος διατροφής και άσκησης, και το αποτέλεσμα θα μοιάζει με κάτι τέτοιο: εσείς, μέσα στο αγαπημένο σας τζιν, ενδεχομένως με δάκρυα χαράς!

 

Κάντε μία λίστα με τα «γιατί»

Πιάστε ένα σημειωματάριο και γράψτε όλους τους λόγους που θέλετε να χάσετε βάρος. Σκεφτείτε το σαν μία λίστα που θα σας βοηθήσει μελλοντικά να χάσετε βάρος. Τι θα κάνατε αν χάνατε αυτά τα παραπανίσια κιλά; Θα πηγαίνατε στην επόμενη συνάντηση συμμαθητών; Θα κάνατε περισσότερο σεξ με τον άντρα σας; Θα μειώνατε τη χοληστερόλη σας και θα είχατε ένα πιο υγιή οργανισμό; Επίλογος: είναι δύσκολο να «κολλήσουμε» με συνήθειες υγιεινής διατροφής για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εάν δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές και σημαντικές συνέπειες που έχει στην υγεία μας το να παραλείψουμε για παράδειγμα ένα μπισκότο.

Ελέγχετε το σώμα σας

Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψετε όταν σοκαρισμένη κοιτάτε τη ζυγαριά του διαιτολόγου σας ή του μπάνιου σας, αλλά αυτά τα ψηφία δεν είναι το παν. Στην πραγματικότητα, ο λόγος που μερικές φορές εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για απώλεια βάρους κάποιες ώρες ή εβδομάδες μετά την απόφασή μας, είναι ο στόχος μας για τα κιλά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποιους άλλους βασικούς αριθμούς πριν ξεκινήσουμε μία δίαιτα. Κάποιες εβδομάδες μπορεί η ζυγαριά να μην υποχωρεί, μπορείτε όμως να κοιτάξετε κάποια στοιχεία και αυτά να κρίνουν την πρόοδό σας:

  1. Η περιφέρεια του στήθους , της μέσης και των μηρών σας.
  2. Το νούμερο των ρούχων σας
  3. Πόσο χρόνο σας παίρνει να περπατήσετε ένα χιλιόμετρο
  4. Πόσες κάμψεις μπορείτε να κάνετε σε ένα λεπτό

 

Βρείτε «συμπαίκτες»

Η Susan Albers-Bowling, ψυχολόγος του Κέντρο Υγείας Γυναικών προειδοποιεί: Πιθανώς δεν θα πάρετε υποστήριξη από όλους τους φίλους και την οικογένειά σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους-κλειδιά στο πλευρό σας καθώς πλησιάζετε στην εφαρμογή μιας προσπάθειας για αδυνάτισμα.

 

Δηλαδή

Ένα άτομο που θα είναι ο συνεργάτης σας στο «έγκλημα»: Ας πούμε, μία φίλη για τις προπονήσεις που θα σας συναντήσει για μια βόλτα μετά το δείπνο. Ιδανικά,  να είναι κάποια που προσπαθεί να χάσει βάρος επίσης.

Ένα άτομο που να σας φτιάχνει το κέφι: κάποιον που μπορείτε να καλέσετε για να γιορτάσετε κάθε πρόοδό σας.

Ένα άτομο που να έχει το ρόλο του μοντέλου: μία φίλη που να έχει, για όσο καιρό την γνωρίζετε, σχέση με την υγιεινή διατροφή και να γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η σωστή επιλογή τροφής (για παράδειγμα ποια δημητριακά να αγοράσετε). Παρατηρήστε και αντιγράψτε την!

Ένα άτομο που να είναι ο μέντορας σας: μία φίλη που έχει χάσει βάρος και στο παρελθόν, το έχει διατηρήσει και με την οποία θα μπορείτε να ελέγχετε και να μοιράζεστε την πρόοδό σας μαζί της, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υπεύθυνη και να ξεπερνάτε μαζί στιγμές αδυναμίας. (Ξέρει, γιατί υπήρξε στη θέση σας.)

Επιλέξτε την ομάδα σας σοφά. Να είστε προσεκτικοί ώστε ο φίλος ή ο συγγενής που θα επιλέξετε τελικά να μην είναι εκείνος που θα πει «Έχεις εργαστεί σκληρά όλη την εβδομάδα. Σίγουρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα ώστε να φάμε μαζί αυτό το γευστικό προφιτερόλ»

Τελευταία άρθρα

Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?
Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό από την επιτραπέζια ζάχαρη... 

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...