company logo

Οι 8 καλύτερες τροφές για μωρά και μικρά παιδιά

Οι 8 καλύτερες τροφές για μωρά και μικρά παιδιά

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν καταναλώνουν μεγάλες φαγητού μέσα στην ημέρα και για αυτό είναι σημαντικό να γίνεται επιλογή κατάλληλων τροφίμων που να είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι 8 καλύτερες τροφές που παρουσιάζονται παρακάτω θεωρούνται κατάλληλες για κατανάλωση όχι μόνο από μώρα και μικρά παιδιά αλλά από όλους.

1) Μουλιασμένες Κορινθιακές σταφίδες: Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και πρεβιοτικά, συστατικά που είναι υπεύθυνα για την καλή λειτουργία των ματιών, του νευρικού συστήματος αλλά και του πεπτικού. Μπορείτε να τις προσθέσετε στους χυμούς, τα γιαούρτια αλλά και στη βρώμη για να πετύχεται ένα υγιεινό πρωινό.

2) Κατσικίσιο γάλα και γιαούρτι: Είναι πλούσια σε ασβέστιο, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πολύτιμες πρωτεΐνες για την ανάπτυξη του παιδικού οργανισμού.

3) Δαμάσκηνα: Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ινών και αντιοξειδωτικών και είναι κατάλληλα για τη διατροφή των ακόμα και των μωρών, ειδικά όταν αρχίζουν να καταναλώνουν στερεά τρόφιμα.

4) Αβοκάντο: Το αβοκάντο θεωρείται από τα καλύτερα πρώτα τρόφιμα για το μωρό καθώς περιέχει απαραίτητα λιπαρά που βοηθάνε στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ αποτελεί και εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε.

5) Μπρόκολο: Περιέχει ίνες, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μεγάλες ποσότητες μοναδικών φυτοχημικών συστατικών. Μπορείτε ακόμα να το αναμίξετε μαζί με άλλα λαχανικά όπως το κουνουπίδι και το σπανάκι έτσι ώστε να καταναλώσει το μωρό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά του.

6) Φακές: Όλα τα όσπρια περιέχουν συνδυασμούς πρωτεινών και ινών, και η κατανάλωση τους είναι απαραίτητη για τα μώρα. Συγκεκριμένα, οι φακές όταν μαγειρεύονται για πολύ ώρα γίνονται αρκετά μαλακές και έτσι μπορούν να καταναλωθούν εύκολα από τα μώρα χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη πολτοποίηση.

7) Γλυκοπατάτα: Είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C, ίνες και είναι ακόμα μια πολύ καλή πηγή σε β-καροτίνη.

8) Κολοκύθια: Είναι πλούσια σε β-καροτίνη και είναι ένα πολύ εύπεπτο τρόφιμο για τα μωρά.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...