company logo

Οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες αδυνατίσματος αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας

Οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες αδυνατίσματος αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας

Χρησιμοποιώντας εθνικά στοιχεία ερευνών από σχεδόν 9.000 άτομα, Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες παχυσαρκίας αυξάνονταν ανάλογα με το πόσες φορές ένας άνθρωπος έχει ακολουθήσει μια δίαιτα αδυνατίσματος.

Επιπλέον, πριν από τέσσερις δεκαετίες  η Thelma Wayler, ιδρυτής του Green Mountain, αναγνώρισε ότι οι περισσότερες δίαιτες αδυνατίσματος αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους από τον στόχο τους. Σκοπός της, να βοηθήσει τις γυναίκες (οι οποίες πιο συχνά ακολουθούν διάφορες δίαιτες) να μάθουν πώς να τρώνε σωστά και πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους χωρίς να ανησυχούν για το βάρος τους.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η δίαιτα δεν είναι μόνο ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής, αλλά αφορά και την οποιαδήποτε στιγμή προσπαθούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση τροφής για να  ελέγξουμε το βάρος μας. Πολλοί άνθρωποι σήμερα λένε ότι δεν κάνουν δίαιτα, αλλά στην πραγματικότητα ακολουθούν κανόνες σχετικά με το τι είναι καλό να καταναλώνουν και τι δεν είναι, πόσο θα "πρέπει" να τρώνε κάθε φορά, και πότε πρέπει να τρώνε.

Συχνά αυτό γίνεται με πρόσχημα την ανησυχία για την οργανική υγεία, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ανησυχούν για το βάρος τους και το αντίκτυπο του στην εικόνα του ατόμου και κατεπέκταση στην ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Πολλοί από εμάς δεν ξέρουν πώς να «ακούσουν» το σώμα τους ή πώς να ερμηνεύσουν τα όσα ακούνε, επειδή ακριβώς η νοοτροπία της δίαιτας τους έχει διδάξει να μην εμπιστεύονται τα συνθήματα του σώματός τους. Άλλοι από εμάς είναι τόσο εκτός ισορροπίας εξαιτίας των περιοριορισμών που ακολουθούν που στο τέλος παρατηρείται υπερκατανάλωση τροφής καθώς το σώμα βρίσκεται σε σύγχυση. Γι αυτό λοιπόν προσπαθήστε να δώσετε προσοχή σε ότι ζητάει ο οργανισμός σας καθώς μόνο έτσι θα πετύχουμε ένα υγιές βάρος αλλά και θα το διατηρήσουμε.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...