company logo

Οι τροφές που βελτιώνουν την υγεία των νυχιών

Οι τροφές που βελτιώνουν την υγεία των νυχιών

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικά για την υγεία των νυχιών. Καλό είναι να προτιμάτε τα εποχιακά προϊόντα που είναι πιο εύκολο να τα βρείτε και επίσης είναι και πιο φθηνά.

Τα νύχια μας είναι φτιαγμένα από στρώματα πρωτεΐνης. Έτσι, οι ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση στην υγεία των νυχιών. Τέτοιες τροφές, που χαρίζουν υγιή και λαμπερά νύχια είναι το ψάρι, το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, η γαλοπούλα, τα φασόλια, τα όσπρια, τα ασπράδια αυγών, το άπαχο γάλα και τα προϊόντα του.

Εάν τα νύχια σας σπάνε εύκολα, δοκιμάστε να καταναλώνετε περισσότερο σίδηρο. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στα νύχια. Οι τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το κρέας, τα αυγά, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής άλεσης.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C για τη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου. Η βιταμίνη C, βρίσκεται σε τροφές όπως το μπρόκολο, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, τις λαχανίδες, το μαρούλι Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο, τον ανανά, το γκουάβα, τις φράουλες, το λεμόνι και σε άλλα εσπεριδοειδή  φρούτα.

Τα άσπρα σημάδια στα νύχια ΔΕΝ φανερώνουν έλλειψη ασβεστίου. Ο κύριος “ένοχος” πίσω από τα άσπρα σημάδια, είναι η έλλειψη ψευδαργύρου. Οι τροφές που εξασφαλίζουν τη λήψη επαρκούς ψευδάργυρου είναι το κρέας, τα θαλασσινά, το συκώτι, τα αυγά, το γάλα, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα φιστίκια και οι ξηροί καρποί.

Τη λάμψη και τη δύναμη στα νύχια φαίνεται ότι προσφέρουν τα ωμέγα-3 λιπαρά. Επίσης βοηθούν στη βελτίωση παροχής οξυγόνου και κυκλοφορίας του αίματος στα νύχια. Αυτά τα υγιεινά λιπαρά βρίσκονται σε τροφές όπως ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, τα φασόλια σόγιας, τα κόκκινα φασόλια, το τόφου (κάτι σαν τυρί από γάλα σόγιας) και φυσικά τα παχιά ψάρια.

Για να κρατήσετε τα νύχια σας απαλά και ενυδατωμένα, πίνετε αρκετό νερό και άλλα ροφήματα χωρίς ζάχαρη. Ένα από τα καλά παραδείγματα είναι το πράσινο τσάι!

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...