
- Ημερομηνία:15/11/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Ζυμαρικά & Ρύζι
Υλικά Συνταγής
500 γραμμ. μπουκετάκια μπρόκολο
500 γραμμ. ορεκιέτε (αυτάκια που είναι μικρά ζυμαρικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπούκοβο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
400 γραμμ. ανθότυρο (ή φέτα ή ανάμεικτο) σε τρίμματα
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μπουκιές τα μπουκετάκια μπρόκολο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσανάκι. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε το μπρόκολο για 3΄ και αμέσως με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρηθεί το χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο βράζουμε τα ορεκιέτε για 5΄. Τα στραγγίζουμε.
Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο και τα ορεκιέτε και σοτάρουμε για 1΄-2΄. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, προσθέτουμε το γιαούρτι και 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/orekiete-autakia-me-mprokolo-anthoturo-kai-giaourti/
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...