
- Ημερομηνία:17/05/2018
- Κατηγορίες:Άρθρα και Νέα Αξίζει να κλικαρετε Υγεία
Από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν υψηλή πίεση ή υπέρταση είναι η παχυσαρκία, η υπερκατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης και το στρες της καθημερινότητας. Σε μερικές περιπτώσεις η υψηλή πίεση μπορεί να είναι και κληρονομική. Χωρίς θεραπεία, η υψηλή πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας όπως καρδιακή προσβολή, προβλήματα του κυκλοφορικού και νεφρική ανεπάρκεια. Η υψηλή πίεση είναι επίσης η πιο συνηθισμένη αιτία εγκεφαλικών επεισοδίων. Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών σας. Η αρτηριακή πίεση είναι μεταβλητή και αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης (ISH), η πίεση ενός ενήλικα πρέπει να είναι μικρότερη από 135 / 85 mm Hg. Ο μεγαλύτερος αριθμός (135) ονομάζεται συστολική πίεση και είναι η πίεση όταν η καρδιά σας συστέλλεται και προωθεί το αίμα. Ο μικρότερος αριθμός (85) ονομάζεται διαστολική πίεση και είναι η πίεση όταν η καρδιά σας χαλαρώνει ανάμεσα σε δύο διαδοχικούς χτύπους. Η «βίαιη» σωματική δραστηριότητα, η συγκίνηση ή το άγχος μπορούν επίσης να αυξήσουν προσωρινά την πίεσή σας. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και διαφέρει κατά πολύ από τη διάγνωση ότι έχετε "υψηλή αρτηριακή πίεση" ή "υπέρταση". Δυστυχώς η υψηλή πίεση δεν έχει συμπτώματα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε ένα πιεσόμετρο για μέτρηση στο σπίτι και να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας.
Πίνακας . Συμβουλές για το περιορισμό Νατρίου
Επιλέγετε προϊόντα με μειωμένο νάτριο ή χωρίς πρόσθετο αλάτι. |
Αγοράζετε φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά χωρίς πρόσθετο αλάτι. |
Χρησιμοποιείτε φρέσκα πουλερικά, ψάρια και άπαχο κρέας, αντί για κονσερβοποιημένα, καπνιστά ή επεξεργασμένα. |
Επιλέγετε δημητριακά πρωινού με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου. |
Αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπέηκον, πίκλες και τουρσί, sauce όπως κετσάπ, μουστάρδα, σόγια sauce. |
Στο μαγείρεμα και στο τραπέζι να αρωματίζετε και να δίνετε γεύση στο φαγητό με μπαχαρικά, λεμόνι, ξύδι και μυρωδικά. |
Μαγειρεύετε το ρύζι και τα μακαρόνια χωρίς αλάτι. Προσέξτε τη χρήση έτοιμων ζυμαρικών και ρυζιού, γιατί συνήθως έχουν πρόσθετο αλάτι. |
Περιορίστε τη χρήση έτοιμων κατεψυγμένων γευμάτων και έτοιμων σύνθετων γευμάτων όπως η πίτσα και οι πίτες, οι έτοιμες σούπες και τα salad dressings, γιατί συνήθως περιέχουν πολύ νάτριο. |
Ξεπλένετε καλά, πριν τη κατανάλωση τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όπως π.χ. τα μανιτάρια, κ.λ.π.
|
Πίνακας. Αλλαγές του τρόπου ζωής για πρόληψη και αντιμετώπιση υπέρτασης
Το Diettv προτείνει για τον αυτοέλεγχο σας :
OMRON MIT Elite Plus Υπεραυτόματο Πιεσόμετρο Μπράτσου
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...