company logo

Πανακότα με γιαούρτι της Μερόπης

Πανακότα με γιαούρτι της Μερόπης

Υλικά Συνταγής

500 ml κρέμα γάλακτος

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1/2 φλ. ζάχαρη

7 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμμ.)

Ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

Εκτέλεση

Βάζουµε τη ζελατίνη σε µπολ και καλύπτουµε µε κρύο νερό. Αφήνουµε για 5΄-10΄ να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει.

Σε ένα µπολ βάζουµε το γιαούρτι και τη µισή κρέµα. Με σύρµα τα ανακατεύουµε να οµογενοποιηθούν.

Βάζουµε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέµα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουµε στη µέση κι αφαιρέσουµε τον καρπό της) και το ξύσµα κι ανακατεύουµε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το µείγµα, χωρίς όµως να βράσει. Το αποσύρουµε από τη φωτιά.

Στραγγίζουµε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στο ζεστό µείγµα. Ανακατεύουµε πολύ καλά, να λιώσουν. Αφήνουµε το µείγµα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουµε στο κρύο µείγµα γιαουρτιού και κρέµας λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρµα, να οµογενοποιηθεί.

Το βάζουµε σε µια µεγάλη φόρµα για ζελέ ή σε 8 ατοµικά φορµάκια και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

Αφού παγώσει, το ξεφορµάρουµε (βουτώντας τη φόρµα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουµε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/panakota-me-giaourti-tis-meropis/

Τελευταία άρθρα

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...

ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?
ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?

Μια από τις σοβαρότερες παρεξηγήσεις στο χώρο της διατροφής, αφορά στην κατανάλωση λίπους...