
Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 47,5 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
323 θερμίδες ανά άτομο και 22 γραμμ. υδατάνθρακες
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12-15 λεπτά
Αναμονή: 3 ώρες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος
Υλικά για 4 άτομα
• 50 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο
• 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
• 50 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 400 γραμμ. μούρα
• Χυμό από 1 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
• 3 φύλλα ζελατίνης
• 100 ml άπαχου γάλακτος
• 400 ml light κρέμα γάλακτος
Εξοπλισμός
Λαδόκολλα
Μίξερ
4 ποτήρια
Λεπτή σήτα
Εκτέλεση
1. Προετοιμάζουμε το crumble: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6 ). Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο ταψί. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα 20 γραμμ. Canderel Green και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το crumble στο ταψί. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Θρυμματίζουμε και πάλι αν χρειαστεί.
2 . Ετοιμάζουμε το σιρόπι μούρων: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 250 γραμμ. μούρα και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με το μίξερ, σουρώνουμε και το φυλάμε σε δροσερό μέρος μέχρι να σερβίρουμε.
3 . Προετοιμάζουμε την πανακότα: βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και το υπόλοιπο Canderel Green σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μούρα στο μίξερ για να πολτοποιηθούν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη και το τοποθετούμε σε 4 ποτήρια. Βάζουμε τα ποτήρια για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο.
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε προσθέτουμε το σιρόπι μούρων και το crumble στην πανακότα και απολαμβάνουμε!
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...