company logo

Πασχαλινή σαλάτα με αυγά και βραστά λαχανικά

Πασχαλινή σαλάτα με αυγά και βραστά λαχανικά

Υλικά

4 βρασμένες πατάτες

4 αγκινάρες (ζεματισμένες για 2΄-3΄σε αλατισμένο βραστό νερό)

2 φλ. τσαγιού αρακά βρασμένο

4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού καππαρόφυλλα

10 ελιές

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 κρόκο βρασμένου αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια -με τα φύλλα τους-, τον άνηθο, το δυόσμο, τα καππαρόφυλλα και τις ελιές.

Για τη σος: Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού. Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο!

Η συμβουλή μου: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα αυγά πασχαλινά δεν

βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο. Αρκεί να μην έχει περάσει μέσα η μπογιά.

Mερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/πασχαλινή-σαλάτα-με-αυγά-και-βραστά-λαχανικά

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...