company logo

Πατατοσαλάτα της Αργυρώς

Πατατοσαλάτα της Αργυρώς

Υλικά Συνταγής

6 μέτριες πατάτες

2 ωμά καρότα πολύ ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα τους)

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλ. μαγιονέζα light

Χυμό 1 λεμονιού

2 κ.σ. ξίδι

1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

Τριμμένο καρότο

Εκτέλεση

Για την αγαπημένη μου αυτή ελαφριά πατατοσαλάτα, πλένουμε τις πατάτες ολόκληρες. Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Όσο είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές με λάδι λεμόνι και ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά να μην λιώσουν οι ζεστές πατάτες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Τότε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγιονέζα, βότανα, κρεμμύδι, καρότο κλπ. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.

Διατηρούμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Απολαύστε τη δροσερή με φρυγανισμένο ψωμί, σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή πουλερικό, ή μέσα σε σάντουιτς. Είναι μια εύκολη και φανταστική συνταγή.

Έξτρα μυστικά για την πιο νόστιμη πατατοσαλάτα

-Βράστε την πατάτα με τη φλούδα της. Έτσι, η πατάτα θα κρατήσει όλη την γεύση και τη νοστιμιά της και δεν θα ρουφήξει περιττά υγρά.

-Όσο ακόμα οι πατάτες είναι ζεστές, περιχύστε τις με τα υγρά υλικά. Έτσι, θα ρουφήξουν λάδι, λεμόνι, ξύδι και θα γίνει πεντανόστιμη.

-Ξεφλουδίστε την πατάτα και σπάστε την μέσα σε μπολ σε μεγάλες μπουκιές όσο είναι ακόμα ζεστή. Έτσι τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν περισσότερο από τη σάλτσα και η νοστιμιά της θα είναι απερίγραπτη.

-Προσθέστε μπόλικα μυρωδικά. Άνηθος και μαϊντανός της ταιριάζουν πάρα πολύ. Αν έχετε σχοινόπρασο, ρίξτε μπόλικο, γιατί η πατάτα αγαπάει το σχοινόπρασο. Κάπαρη ψιλοκομμένη, αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένη πιπεριά της ταιριάζουν επίσης πολύ. Πολλές φορές, αντί για light μαγιονέζα χρησιμοποιώ τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο ή τη νηστίσιμη μαγιονέζα χωρίς αυγό.

-Βάλτε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Αφήστε την να σταθεί μερικές ώρες,να αναδειχτούν όλες οι γεύσεις των υλικών που βάλατε σε αυτή την απλή αλλά μαγική συνταγή για πατατοσαλάτα.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/patatosalata-tis-argyros/

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...