
- Ημερομηνία:19/05/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Ζυμαρικά & Ρύζι
Υλικά
500 γραμμ. πένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
360 γραμμ. (2 συσκευασίες) τόνος
800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
250 γραμμ. φασολάκια (κατεψυγμένα)
2 κ.σ. κάππαρη
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάππαρη.
2. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάππαρη είναι αλμυρά. Σιγοβράζουμε για 10΄.
3. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...