company logo

Πιλάφι με αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Πιλάφι με αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Υλικά Συνταγής

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ ελαιόλαδο

2 φλ. ρύζι μακρυκοκο ή καστανό

1 καρότο ψιλοκομμένο

6 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου

4 φλ. ζωμό κότας ή νερό ζεστό

λίγο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το πιλάφι, σοτάροντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μια ρηχή κατσαρόλα, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο, τα δαμάσκηνα, το αμύγδαλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτουμε το ζωμό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σκεπασμένο το ρύζι για 15 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του.

Προς το τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκων κρεμμυδιών.

Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα το ρύζι και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία του.  Έτσι θα παραμείνει το πιλάφι σπυρωτό.

Αν χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι θέλει λίγα λεπτά επιπλέον βράσιμο και λίγο νερό επιπλέον.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/pilafi-me-apoxiramena-frouta-kai-laxanika/

Τελευταία άρθρα

Έχουν και οι δίαιτες αδυνατίσματος το savoir vivre τους
Έχουν και οι δίαιτες αδυνατίσματος το savoir vivre τους

Έρχεται επιτέλους η στιγμή που αποφασίζουμε να αδυνατίσουμε...

Γλυκομαννάνη : «Δουλεύει» πραγματικά στο αδυνάτισμα;
Γλυκομαννάνη : «Δουλεύει» πραγματικά στο αδυνάτισμα;

Τον τελευταίο καιρό και βάση των ερωτημάτων που λαμβάνω καθημερινά...  

Βασιλικός πολτός: Είναι μόνο για.. βασίλισσες;
Βασιλικός πολτός: Είναι μόνο για.. βασίλισσες;

Η βασίλισσα των μελισσών τρέφεται αποκλειστικά με βασιλικό πολτό...