- Ημερομηνία:05/07/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Πίτες & Τάρτες Ορεκτικά
Υλικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
150 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γραμμ. καπνιστό τυρί τριμμένο
125 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας
200 γραμμ. μπρόκολο βρασμένο (ή κολοκυθάκια)
Εκτέλεση
Το μπρόκολο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρές φούντες και βρασμένο για 5΄. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσει τυχόν υγρασία. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο να σοταριστεί για 2΄ και ν’ αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ή με σταρένιο αλεύρι τη λαμαρίνα. Τεντώνουμε τη ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων μας σε δίσκο 30-35 εκ. Την τοποθετούμε στην αλευρωμένη λαμαρίνα. Βάζουμε το ανθότυρο σε μπολ. Το περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το καπνιστό τυρί και τη μοτσαρέλα στην πίτσα. Βάζουμε σε μία στρώση το μπρόκολο. Με κουτάλι εδώ κι εκεί ρίχνουμε το ανθότυρο. Ψήνουμε την πίτσα για 15΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Μόλις ψηθεί γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/πίτσα-ε-πρόκολο-και-τυριά-χωρίς-σάλτσα
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...