- Ημερομηνία:29/11/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Ζυμαρικά & Ρύζι
Υλικά Συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φλ. πλιγούρι
1 κ.σ. πελτέ
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
2 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο νηστίσιμο τυρί
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως νηστίσιμο τυρί.
Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/pligouri-me-manitaria-kai-krasi/
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...