- Ημερομηνία:29/12/2013
- Κατηγορίες:
Σύμφωνα με έγκριτες επιστημονικές μελέτες, όλες οι γυναίκες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να αυξήσουν την προσλαμβανόμενη ποσότητα μιας βιταμίνης, του φυλλικού οξέος, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο διαταραχών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου. Το φυλλικό οξύ είναι ακόμα υπεύθυνο για την ωρίμανση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και βέβαια πολύ σημαντικό για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και τη προστασία του γενετικού υλικού. Πολύ καλές διατροφικές πηγές φυλλικού οξέος είναι τα όσπρια και τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...