
- Ημερομηνία:31/03/2016
- Κατηγορίες:Συνταγες Όσπρια & Λαχανικά Ορεκτικά
Υλικά
2 φλ. φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
4½ φλ. νερό 1½ φλ. πλιγούρι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Πλάθουμε τότε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού με ντιπ γιαουρτιού ή με ντιπ ντομάτας.
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Ψεύτικα-κεφτεδάκια-με-φακές-και-πλιγούρι
Τελευταία άρθρα

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...

«Παρενέργειες» εμβολίου κατά της COVID-19: Ποια συμπληρώματα διατροφής ελαχιστοποιούν έως και μηδενίζουν τις αντιδράσεις
Οι μελέτες δείχνουν ότι έως και επτά στους δέκα ανθρώπους...

Ενεργειακά ποτά: Γιατί δεν είναι κατάλληλα για τα παιδιά και γιατί να τα αποφεύγουν οι έφηβοι;
Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν χρειάζονται ενεργειακά ποτά...