
- Ημερομηνία:27/09/2016
- Κατηγορίες:
Υλικά Συνταγής
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
500 γραμμ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5΄, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2΄. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ριγκατόνι. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1΄ δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/rigkatoni-me-saltsa-laxanikon/
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...