
- Ημερομηνία:11/09/2013
- Κατηγορίες:
Υλικά για 4 άτομα:
100γρ. καστανό ρύζι
100γρ. πλιγούρι
150γρ. μελιτζάνα ψιλοκομμένη
100γρ. καρότο τριμμένο
100γρ. κολοκύθι ψιλοκομμένο
120γρ. τρίχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
150ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
20ml ελαιόλαδο
5γρ. αλάτι
3γρ. πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε για 18 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το διατηρουμε σκεπασμένο ζεστό. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το πλιγούρι για μισή ώρα, το σουρώνουμε και το διατηρουμε και αυτό ζεστό. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την μελιτζάνα, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τα λαχανικά πιουν όλο το κρασί αφαιρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό, το ρύζι, το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...