company logo

Σαλάτα µε φρέσκο τόνο

Σαλάτα µε φρέσκο τόνο

Υλικά

1 σαλάτα

1 µαρούλι

1 ματσάκι ρόκα

16 ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γραμμ. φρέσκος τόνος (φιλέτο)

Για τη σος

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)

1 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, το μαρούλι και τη ρόκα. Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.

2. Αμέσως μετά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο τόνο και τον σιγοψήνουμε για 5΄, περιμένοντας να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να πυκνώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.

4. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μέσα σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον τόνο που τον έχουμε κόψει σε μπουκιές. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Πηγή: http://eos.argiro.gr/Recipe/σαλάτα-ε-φρέσκο-τόνο

Τελευταία άρθρα

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...

ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?
ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?

Μια από τις σοβαρότερες παρεξηγήσεις στο χώρο της διατροφής, αφορά στην κατανάλωση λίπους...