company logo

Σαλάτα Tabbouleh

Σαλάτα Tabbouleh

Υλικά (για 8 μερίδες σαλάτας) :

¾ φλ.τσαγιού πλιγούρι

1+1/2 φλ.τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη σε μικρά κυβάκια

¾ φλ.τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

¾ φλ.τσαγιού φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένος

¼ φλ.τσαγιού φύλλα μέντας ψιλοκομμένα

2/3 φλ.τσαγιού άπαχο στραγγιστό γιαούρτι

¼ φλ.τσαγιού χυμός λεμόνι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

 

Προετοιμασία :

Τοποθετείστε το πλιγούρι σε ένα μπώλ.Βράστε νερό και με αυτό περιχύστε το πλιγούρι έως ότου καλυφθεί τελείως. Περιμένετε 15 λεπτά έως ότου το πλιγούρι μουλιάσει καλά και έπειτα στραγγίξτε το καλά.

Αναμίξτε το πλιγούρι με την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαιντανό και την μέντα και προσθέστε ανακατεύοντας απαλά το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα προκειμένου να αναμιχθούν σωστά οι γεύσεις των υλικών.

Ανάλυση θρεπτικών συστατικών:  Θερμίδες            95

(ανά μερίδα)                               Πρωτείνες           3 γρ.

                                                 Υδατάνθρακες     14 γρ.

                                                 Λίπος                  3 γρ.

Σχόλιο 

Γευστική σαλάτα που μας έρχεται από την Ανατολή με βάση το πλιγούρι.Το πλιγούρι γίνεται απο σιτάρι το οποίο βράζουμε, στεγνώνουμε και μετά το αλέθουμε σε μύλο. Τα προιόντα του σιταριού όπως και των υπόλοιπων δημητριακών αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής προσφέροντας στον οργανισμό μας απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.Ο όρος Μεσογειακή Διατροφή αναφέρεται στο διατροφικό φάσμα που επικρατούσε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου όπως η Κρήτη, τμήματα της υπόλοιπης Ελλάδας και η νότια Ιταλία. Τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της διατροφής αυτής είναι η αφθονία φυτικών τροφών (λαχανικά, φρούτα, όσπρια, δημητριακά), το ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών και οι χαμηλές έως μέσες ποσότητες ψαριών, πουλερικών, κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών και κρασιού. Η Μεσογειακή Διατροφή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, προερχόμενα κυρίως από το ελαιόλαδο.Όπως πλειάδα μελετών αποδυκνύει η Μεσογειακή Διατροφή έχει ευεργετική επίδραση κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη.Η παραπάνω σαλάτα με την ιδαίτερη σύστασή της μπορεί να σταθεί θαυμάσια δίπλα από μια ελαφριά μαγειρική παρασκευή κοτόπουλου, συνθέτοντας έτσι ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα που κάλιστα μπορεί να σταθεί σε μια σωστά καταρτισμένη δίαιτα αδυνατίσματος. Τα μυρωδικά που εμπεριέχει προσδίδουν ένα δροσιστικό τόνο στη σαλάτα κάνοντάς την ιδανική για της ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...