
Υλικά
- γιαούρτι πλήρες: 750 γρ. (το αφήνετε 2 ώρες εκτός ψυγείου)
- ζάχαρη: 2 φλιτζάνια
- σόδα σκόνη: 2 κουταλάκια του γλυκού
- νερό: 1 φλιτζάνι
- μαστίχα: 1 κουταλάκι του γλυκού (κοπανισμένη με ελάχιστη ζάχαρη, ώστε να μην κολλάει)
- σιμιγδάλι χονδρό: 500 γρ.
- βούτυρο: 3/4 του φλιτζανιού
- Για το σιρόπι
- νερό: 3 ποτήρια
- ζάχαρη: 3 ποτήρια
- ξύσμα λεμονιού: λίγο
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ή σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού - ζάχαρης. Προσθέτουμε κατόπιν τη μαστίχα και το σιμιγδάλι κατά μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε το σάμαλι σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά(30'-40'). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι καυτό το χαράζουμε με μαχαίρι .Λιώνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και περιχύνουμε το γλυκό. Κατόπιν ρίχνουμε και το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε αρκετές ώρες ώστε το σιρόπι να απορροφηθεί από το γλυκό. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, το σάμαλι με παγωτό καϊμάκι.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...