company logo

Σουπιές με το μελάνι τους στον φούρνο

Σουπιές με το μελάνι τους στον φούρνο
  • Ημερομηνία:21/03/2014
  • Κατηγορίες:

ΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 800 γρ.σουπιές με το μελάνι τους (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ.σπανάκι (πλυμένο και κομμένο)
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πιο δύσκολο σε αυτή την συνταγή είναι το καθάρισμα της σουπιάς. Κι’ αυτό γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε το μελάνι της το οποίο όμως δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε τι καθαρίζουμε!

Πρώτα χωρίζουμε το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα. Η σουπιά έχει ένα μικρό κοκαλάκι που μοιάζει με σανίδα του σερφ. Σπρώχνοντάς το λίγο με τα δάχτυλα βγαίνει εύκολα. Μετά απλά με τα χέρια ανοίγουμε την σουπιά. Μέσα της έχει ένα σακουλάκι που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σώμα, γιατί είναι πιο μαλακό και πορτοκαλί. Βγαίνει εύκολα τραβώντας το.

Το κεφάλι καθαρίζει πιέζοντάς το στη μέση  για να φύγουν τα μάτια του και ένα σαν σκληρό μπιλάκι που έχει στο κέντρο. Κρατάμε τα πλοκάμια.

Όπως είναι τώρα οι σουπιές τις τοποθετούμε σε ένα ταψί (με καπάκι αν είναι δυνατόν π.χ. γάστρα) και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο το ελαιόλαδο . αλατοπιπερώνουμε .

Σκεπάζουμε το ταψί με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύουμε μέσα το ψιλοκομμένο σπανάκι. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος   : 1 ώρα και 20 λεπτά

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...