company logo

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με σπιτικό πέστο

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με σπιτικό πέστο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ.σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 3 ματσάκια φρέσκο βασιλικό (ή ρόκα αν θέλουμε)
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • 70 γρ.κουκουνάρι
  • 30 γρ.καρυδόψιχα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό για 12 περίπου λεπτά και τα σουρώνουμε.

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πρώτα τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι την καρυδόψιχα και το σκόρδο.

Μόλις το μείγμα γίνει σαν πουρές, προσθέτουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Μπορούμε απλά να ανακατέψουμε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά ακόμα με την σάλτσα ή να τα ζεστάνουμε όλα μαζί για λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

 

            Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

            Χρόνος μαγειρέματος  : 12 λεπτά

Τελευταία άρθρα

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...

ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?
ΛΙΠΑΡΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ H OXI?

Μια από τις σοβαρότερες παρεξηγήσεις στο χώρο της διατροφής, αφορά στην κατανάλωση λίπους...