company logo

Σπανακόπιτα σε κροκέτες

Σπανακόπιτα σε κροκέτες

Υλικά

300 γρ. σπανάκι

200 γρ. ανθότυρο

100 γρ. μαλακή φέτα

1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. αλεύρι

2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

2 αβγά

2 κοφτά κ.γ. μπέικινκ πάουντερ

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.σ. δυόσμο

1 κ.σ. μαϊντανό σπορέλαιο για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι πρέπει να το πλείνουμε, να το ζεματίσουμε και να το στραγγίσουμε πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο απλά το ξεπαγώνουμε και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σφίγγοντας το στις παλάμες.

Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα τυριά, το κρεμμυδάκι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετά σφιχτός ώστε να πέφτει σε κουταλιές. Όχι αραιός.

Τηγανίζουμε σε κουταλιές το μίγμα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού.

 

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Σπανακόπιτα-σε-κροκέτες

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...