company logo

Σταφίδες : Ένας πραγματικός διατροφικός πλούτος

Σταφίδες : Ένας πραγματικός διατροφικός πλούτος
  • Ημερομηνία:30/11/2013
  • Κατηγορίες:

Η Καθηγήτρια Julie Miller Jones του College of St.Catherine, παρουσίασε πρόσφατα νέα εντυπωσιακά ευρήματα σχετικά με την σύνθεση και αξία της γνωστής σταφίδας που όλοι λίγο πολύ έχουμε κατά καιρούς γευτεί. Σύμφωνα λοιπόν με τις αναλύσεις, οι σταφίδες αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, ινουλίνης και τρυγικού οξέος, ουσιών που δεσμεύουν χολικά οξέα, μειώνουν το PH του εντέρου και λειτουργούν ως πρεβιοτικά, ως «τροφή» δηλαδή για τα ευεργετικά βακτήρια που συμβιώνουν στον εντερικό σωλήνα. Η δράση αυτών των ουσιών ως σύμμαχοι ενάντια της δυσκοιλιότητας, αλλά και ως μέσα για μείωση του ρίσκου για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, είναι επίσης αξιόλογη. Η περιεκτικότητα της σταφίδας σε αντιοξειδωτικές κατεχίνες είναι επίσης σημαντική. Γενικώς τα αποξηραμένα φρούτα και ειδικά οι σταφίδες, αποτελούν εξαιρετική πηγή ινών και αντιοξειδωτικών, προσφέροντας οφέλη υγείας όταν αποτελούν σνακ σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...