company logo

Καλλή Στέφη

Καλλή Στέφη
  • Ημερομηνία:
  • Κατηγορίες:

Η Στέφη Γ. Καλλή είναι αριστούχος απόφοιτος του  τμήματος Διατροφής (BSc.Hons) του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου . Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διπλώματος (ΜSc. & DLSHTM) με εξειδίκευση  στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή (Public Health Nutrition) του London School of Hygiene and Tropical Medicine. Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης παρακολούθησε σημαντικές διαλέξεις από τους καθηγητές Διατροφής  Philip James, Ricardo Uauy και  Dr.Claire Schofield.

Ολοκλήρωσε την Πρακτική Άσκηση του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στα τμήματα διατροφής των Δημόσιων  Νοσοκομείων “Γ. Γεννηματάς”, “Σισμανόγλειο”, Ψ.Ν.Α “Δαφνί” και “Ερυθρός Σταυρός” καλύπτοντας περιστατικά γαστρεντερικών, καρδιοαναπνευστικών, νεφρολογικών νοσημάτων καθώς και περιστατικά διαβητικών, καρκινοπαθών και βαρέων πασχόντων ασθενών. Επιπλέον ειδικεύτηκε επί ένα έτος στον τομέα τεχνητής σίτισης ασθενών στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του ΓΝΑ “Γ.Γεννηματάς” υπό την εποπτεία εντατικολόγου και νοσοκομειακής διαιτολόγου.

Είναι μέλος του British Dietetic Association, του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Eίναι  επιστημονικός  συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής.

Eίναι υπεύθυνη διαιτολογικής υποστήριξης στο δημοτικό πολυϊατρείο Πεύκης-Λυκόβρυσης ενώ το 2008 τιμήθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς για την πολυετή προσφορά της στο πολυιατρείο του δήμου.Έχει υπάρξει διαιτολόγος του Kαρδιολογικού Κέντρου Αθηνών , του ιατρείου «Αγ.Ανάργυροι» καθώς και εξωτερικός συνεργάτης της ιδιωτικής κλινικής Μediterraneo Ηοspital. Έκτος της κλινικής εμπειρίας ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό δημοσίων ΙΕΚ και συμμετέχει στην επιτροπή εξέτασης αποφοίτων ΙΕΚ.

Επίσης έχει ανακοινώσει τη δική της μελέτη στο 11ο διεθνές συνέδριο του Αssociation of Psychology & Psychiatry for Adults & Children. H μελέτη αφορούσε στην επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην παραγωγή κυτοκινών και τον επιπολασμό της κατάθλιψης.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...