company logo

Τα «απαγορεύεται» της εγκυμοσύνης

Τα «απαγορεύεται» της εγκυμοσύνης

Τις βασικές οδηγίες μία έγκυος γυναίκα της λαμβάνει από τον γυναικολόγο-μαιευτήρα της. Υπάρχουν, όμως, και εκείνα τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας, για τα οποία όσες ήδη έχουν γεννήσει συμβουλεύουν τις υποψήφιες μητέρες.

ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ
Μην ξεχαστείτε και πατήσετε το πόδι σας τέρμα στο γκάζι μέχρι να φθάσει στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Στην κατάσταση σας είναι πολύ πιθανό να μειωθούν οι χρόνοι αντίδρασής σας σε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο. Μην ρισκάρετε, γιατί ένα απλό τροχαίο ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο για το έμβρυό σας. Μόνο και μόνο η τρομάρα σας, μπορεί να του προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ…
Είναι γνωστό σε όλες τις γυναίκες ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης εμφανίζεται μία συχνοουρία, που μπορεί να εξελιχθεί και σε εκνευριστικό φαινόμενο. Μην τα βάλετε με τον οργανισμό σας, μην του κάνετε τη ζωή δύσκολη, γιατί ταυτόχρονα κάνετε δύσκολες και τις συνθήκες για το έμβρυο. Κάθε φορά, που θα έχετε την ευκαιρία, πηγαίνετε, γιατί μπορεί η κύστη σας να παραπονεθεί κι εσείς να είστε στον δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ
Μία ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Μην ξεκινήσετε τις σπατάλες, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα δεν γνωρίζετε τί ακριβώς σας είναι απαραίτητο. Καλύτερα να κάνετε οικονομίες και να ψωνίσετε όταν θα έρθει η ώρα…

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες σας για υγρά είναι πολλαπλάσιες από εκείνες, που γνωρίζατε πριν από τη… σύλληψη. Για να μην έχετε δυσάρεστα επακόλουθα, καλό θα ήταν να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο να ανανεώνεται συχνά. Το να μείνετε ενυδατωμένη είναι πολύ σημαντικό.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΘΡΙΛΕΡ
Ταινίες τρόμου, ταινίες με κακοποίηση ή εξαφάνιση παιδιών, ταινίες με θέμα μία αποτυχημένη εγκυμοσύνη ή γέννηση παιδιού με ειδικές ανάγκες πρέπει να μπουν στα δικά σας «απαγορεύεται». Είστε πολύ ευάλωτη ψυχολογικά αυτήν την περίοδο και οτιδήποτε μπορεί εύκολα να σας ρίξει στα… Τάρταρα.

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
Όχι μόνο χρειάζεται να είστε ξεκούραστη, ώστε να αποφύγετε κάποια επιπλοκή, αλλά να θυμάστε ότι -αμέσως μετά τον τοκετό- ο ύπνος θα αποτελεί πολυτέλεια για εσάς. Οπότε, κάθε φορά που θα βρίσκετε την ευκαιρία για έναν υπνάκο, μην την αφήνετε να πηγαίνει χαμένη κι ας μείνουν πίσω οι δουλειές του σπιτιού.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...