- Ημερομηνία:01/12/2014
- Κατηγορίες:Συνταγες Πίτες & Τάρτες Γλυκά
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι μαλακό
- 130 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 6 γρ. αμμωνία
- 160 ml χυμό μανταρίνι & ξύσμα μανταρινιού
- κρύο νερό όσο χρειαστεί για να αποκτήσουμε μία εύπλαστη μάζα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και την άχνη και τα δουλεύουμε με το σησαμέλαιο και το χυμό, προσθέτοντας το ξύσμα και το νερό μέχρι να γίνει μια μέτρια και εύπλαστη ζύμη. Φορμάρουμε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα ανοιχτής τάρτας, σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας – βάζοντας επάνω από το χαρτί ρεβίθια ή φασόλια - και την ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και τοποθετούμε την τάρτα ξανά στον σβηστό και ζεστό φούρνο για 10 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ τον χαλβά μέχρι να γίνει μία αφράτη μάζα. Όταν η τάρτα κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της την κρέμα του χαλβά και σκεπάζουμε με “φιλιά” μανταρινιού.
Συνεχίζουμε κάνοντας μία κρέμα με:
- 4 φλιτζάνια τσαγιού χυμό μανταρίνι
- 50 γρ. νισεστέ (corn flour)
ως εξής:
Zεσταίνουμε 2 φλιτζάνια από το χυμό του μανταρινιού, χωρίς όμως να τον βράσουμε. Ανακατεύουμε το corn flour με τα άλλα 2 φλιτζάνια χυμού πάρα πολύ καλά, ώστε να μην υπάρχουν αδιάλυτοι σβόλοι. Ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και συνεχίζουμε το ζέσταμα, αναδεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να δέσει. Χλιαρή όπως είναι η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από την τάρτα, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά της επιφάνειά της.
* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό μανταρινιού με χυμό πορτοκαλιού.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...