company logo

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

 

Αν και έχουμε ελαττώσει κατά πολύ τα τηγανητά που και που τρώμε καμία πατατούλα… Τι λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;           

                                                                                                         

 

Γνωρίζουμε σήμερα πως το μαγείρεμα με διάφορα έλαια σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 180ο C, όπως το «βαθύ» τηγάνισμα – deep frying), οδηγεί στην παραγωγή επιβλαβών για την υγεία μας ουσιών.

Βέβαια η συμπεριφορά των ελαίων απέναντι στο τηγάνισμα δεν είναι για όλα τα είδη η ίδια, αφού εμπεριστατωμένες μελέτες υποδεικνύουν πως το ελαιόλαδο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά και φαινόλες, «αντέχει» πολύ περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες από το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο ή το βαμβακέλαιο, με αποτέλεσμα να διασπάται ελάχιστα και να προσδιορίζεται ως η Νο1 επιλογή για τους αμετανόητους φίλους του τηγανιού..

 

Τελευταία άρθρα

Φολικό οξύ ή φυλλικό οξύ;
Φολικό οξύ ή φυλλικό οξύ;

Το φολικό οξύ (folate) και το φυλλικό οξύ (folic acid)...

Διαφορές μεταξύ της δυσανεξίας στη λακτόζη και της νόσου του Crohn
Διαφορές μεταξύ της δυσανεξίας στη λακτόζη και της νόσου του Crohn

Η νόσος του Crohn και η δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να προκαλέσουν... 

Τα συμπληρώματα βιταμίνης Α μπορεί να βλάψουν την υγεία των οστών
Τα συμπληρώματα βιταμίνης Α μπορεί να βλάψουν την υγεία των οστών

Η βιταμίνη Α υποστηρίζει την ανάπτυξη του σώματος...