company logo

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

 

Αν και έχουμε ελαττώσει κατά πολύ τα τηγανητά που και που τρώμε καμία πατατούλα… Τι λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;           

                                                                                                         

 

Γνωρίζουμε σήμερα πως το μαγείρεμα με διάφορα έλαια σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 180ο C, όπως το «βαθύ» τηγάνισμα – deep frying), οδηγεί στην παραγωγή επιβλαβών για την υγεία μας ουσιών.

Βέβαια η συμπεριφορά των ελαίων απέναντι στο τηγάνισμα δεν είναι για όλα τα είδη η ίδια, αφού εμπεριστατωμένες μελέτες υποδεικνύουν πως το ελαιόλαδο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά και φαινόλες, «αντέχει» πολύ περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες από το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο ή το βαμβακέλαιο, με αποτέλεσμα να διασπάται ελάχιστα και να προσδιορίζεται ως η Νο1 επιλογή για τους αμετανόητους φίλους του τηγανιού..

 

Τελευταία άρθρα

Ας υποδεχτούμε τα κεράσια!
Ας υποδεχτούμε τα κεράσια!

Το καλοκαίρι έκανε ποδαρικό στις αυλές μας... 

Εμβόλια: Οι διαφορές ανάμεσα σε Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson
Εμβόλια: Οι διαφορές ανάμεσα σε Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson

Με τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού...

Διατροφική μαγιά
Διατροφική μαγιά

Η μαγιά υπάρχει στην διατροφή μας εδώ και  χιλιάδες χρόνια...