company logo

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

 

Αν και έχουμε ελαττώσει κατά πολύ τα τηγανητά που και που τρώμε καμία πατατούλα… Τι λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;           

                                                                                                         

 

Γνωρίζουμε σήμερα πως το μαγείρεμα με διάφορα έλαια σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 180ο C, όπως το «βαθύ» τηγάνισμα – deep frying), οδηγεί στην παραγωγή επιβλαβών για την υγεία μας ουσιών.

Βέβαια η συμπεριφορά των ελαίων απέναντι στο τηγάνισμα δεν είναι για όλα τα είδη η ίδια, αφού εμπεριστατωμένες μελέτες υποδεικνύουν πως το ελαιόλαδο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά και φαινόλες, «αντέχει» πολύ περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες από το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο ή το βαμβακέλαιο, με αποτέλεσμα να διασπάται ελάχιστα και να προσδιορίζεται ως η Νο1 επιλογή για τους αμετανόητους φίλους του τηγανιού..

 

Τελευταία άρθρα

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η Βιταμίνη D μειώνει το κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο
Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η Βιταμίνη D μειώνει το κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον...

Το Junk Food υπαίτιο για τύφλωση σε έφηβο!!
Το Junk Food υπαίτιο για τύφλωση σε έφηβο!!

Μια ακραία περίπτωση παρατηρήθηκε σε έναν έφηβο... 

Έχουν και οι δίαιτες αδυνατίσματος το savoir vivre τους
Έχουν και οι δίαιτες αδυνατίσματος το savoir vivre τους

Έρχεται επιτέλους η στιγμή που αποφασίζουμε να αδυνατίσουμε...