company logo

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

 

Αν και έχουμε ελαττώσει κατά πολύ τα τηγανητά που και που τρώμε καμία πατατούλα… Τι λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;           

                                                                                                         

 

Γνωρίζουμε σήμερα πως το μαγείρεμα με διάφορα έλαια σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 180ο C, όπως το «βαθύ» τηγάνισμα – deep frying), οδηγεί στην παραγωγή επιβλαβών για την υγεία μας ουσιών.

Βέβαια η συμπεριφορά των ελαίων απέναντι στο τηγάνισμα δεν είναι για όλα τα είδη η ίδια, αφού εμπεριστατωμένες μελέτες υποδεικνύουν πως το ελαιόλαδο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά και φαινόλες, «αντέχει» πολύ περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες από το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο ή το βαμβακέλαιο, με αποτέλεσμα να διασπάται ελάχιστα και να προσδιορίζεται ως η Νο1 επιλογή για τους αμετανόητους φίλους του τηγανιού..

 

Τελευταία άρθρα

Τροφές που με βοηθούν να κόψω το κάπνισμα
Τροφές που με βοηθούν να κόψω το κάπνισμα

Από τη στιγμή που ο αντικαπνιστικός νόμος τέθηκε σε ισχύ...

Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Διάγνωση και Θεραπεία
Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Διάγνωση και Θεραπεία

Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Διάγνωση και Θεραπεία...

Γιατί ‘κολλάει’ η ζυγαριά;
Γιατί ‘κολλάει’ η ζυγαριά;

Μήπως παρά την προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος παρατηρούμε...